De start - Buenos Aires
Blijf op de hoogte en volg Tom
08 Maart 2022 | Argentinië, Buenos Aires
Olaaaa!
De blog is weer opgestart! :D Na een afgekapte en uitgestelde reis in 2020 en 2021 was het begin maart weer tijd om met de backpack op stap te gaan. De eerste bestemming: Buenos Aires.
De eerste dag na aankomst had ik nog wat gezeik met betalingen via de betaalpassen. Na in het totaal twee uur met de bank te hebben gebeld à twee euro per minuut, was de conclusie toch dat ik alle instellingen al goed had gezet en de bank niet zoveel kon doen (Ja, Tom is altijd goed voorbereid). Gelukkig zijn er hier genoeg manieren om gewoon aan geld te komen. Mocht je toch medelijden hebben met deze goed voorbereide reiziger, dan mag je altijd geld storten op m’n rekening om de pijn te verzachten ;)
De afgelopen dagen heb ik de wijken rondom het centrum verkend: Palermo, Recoleta en La Boca. Overdag vond ik het rustig in Palermo, maar dat maakt de wijk niet minder mooi. Veel gebouwen zijn een kunstwerk op zich door de graffitibeschilderingen. Ook La Boca is een kleurrijke wijk met veel muurschilderingen en felle kleuren. Daarnaast is het ook de wijk van de tango. ‘s Ochtends zijn er al tangoshows te zien op straat. In Recoleta kun je vooral genieten van de geschiedenis en kunst van de stad. Het meest indrukwekkende vond ik de begraafplaats. Veel hoge, grote graven van families en bekende Argentijnen.
Ook ‘s avonds is er genoeg te doen in de stad. Zo organiseerde het hostel een karaokeavond en de zangkunsten werden beloond met gratis shotjes. Voor het uitgaansleven is Palermo een goede aanrader. Clubs zijn open tot 07.00 uur en bij de restaurants kun je genieten van heerlijke Argentijnse steaks en rode wijn. Gisteren ben ik samen met een andere Nederlander naar een concert van La Boma de Tiempo geweest. Dat is een band met djembés en ze maken fantastische muziek. Van de week heb ik hier ook nog met een paar anderen carnaval gevierd. Een feest op straat met een optocht. Helaas niet met de fantastische Nederlandse muziek, maar met bandjes op straat.
Vrijdag verlaat ik Buenos Aires en ga ik richting Patagonië. Toevallig zitten er twee Nederlanders in het hostel die precies dezelfde planning hebben en op dezelfde dag beginnen met de trekking.
Adios!
Roald:
Klinkt goed!! Geniet er van neef -
08 Maart 2022 - 21:24
Peter:
Dank voor het eerste verslag. Heel veel reisplezier verder.
Bernardine en Peter -
08 Maart 2022 - 21:43
Lottie Schoenmakers:
Hoi Tom, jammer van de overlast met de pasjes. Vergeet dat maar gauw. Fijn al een verslag te kunnen lezen.
Geniet verder. Groetjes -
08 Maart 2022 - 21:52
Jana Muskee:
Hola, wat leuk om te lezen dat je al mensen hebt ontmoet met wie je verder kan reizen. Heel veel plezier. Ik kijk uit naar je nieuwe blog! :) -
08 Maart 2022 - 22:17
Guido:
Tom,goed verhaal
Geniet ervan
Guido -
08 Maart 2022 - 22:18
Anita:
Leuk om zo weer van jou en je schrijfkunsten te genieten. Mooie reis verder! -
08 Maart 2022 - 22:37
Rik :
Leuk om te lezen Tom! Volgende blog misschien je rekeningnummer erbij vermelden voor de mensen die je “pijn willen verzachten” ;) Geniet van je reis kerel! -
09 Maart 2022 - 03:51
Mark:
Leuk Tom! Geniet van Buenos Aires en Patagonie!! -
09 Maart 2022 - 16:29
Marloes Janssen:
Dag Tom,
Geniet ervan, klinkt goed zeg!
Marloes -
09 Maart 2022 - 18:00
Sigrid:
Klinkt goed Tom! Have fun en goede reis :) -
09 Maart 2022 - 20:15
Carin:
Leuk om je verhaal te lezen. Heb jij ook gezongen?